Wat zijn onze doelen?

De Stichting Zuidpleingebied is opgericht in 2010 en heeft als hoofddoel de bewoners en ondernemers van het Zuidpleingebied zo goed mogelijk te informeren over komende veranderingen. Zij moeten weten wat er speelt en gaat spelen. Ook moeten zij hun mening kunnen geven. Als stichting houden wij in de gaten dat er ook wat met die mening wordt gedaan.

Ook op het sociale vlak zijn we actief. Mede door de goede samenwerking met onze partners zijn er goede resultaten geboekt om bewoners op het sociale vlak te ondersteunen.Wekelijks is er een bijeenkomst van de Schildersclub Zuidplein in het Praethuus, de ontmoetingsruimte van de Wevershoekflat.

Mede omdat Zuidplein als één van de wijken wordt gezien in Charlois, wordt onze stichting erkend als bewonersorganisatie. Er zijn goede contacten met de gebiedscommissie Charlois, de gemeente Rotterdam en met partners in de wijk, zoals de politie, winkelcentrum Zuidplein en de RET.

Bestuursleden van onze stichting nemen deel aan het driehoeksoverleg over Hart van Zuid, met de gemeente, Ballast Nedam/Heijmans en de gebiedsorganisatie Charlois.