ZARA in voormalig V&D-pand op Zuidplein

In het voormalige pand van V&D in winkelcentrum Zuidplein komt een filiaal van kledingwinkel ZARA. Dat blijkt uit de omgevingsvergunning voor de verbouwing die op 16 december is verleend door de gemeente Rotterdam. Er is ook een vergunning verleend voor de constructie van een tweede winkelunit.

De 'begane grond' van het V&D-pand (op niveau 3) wordt gesplitst in twee winkelunits. Winkelunit 1 van circa 1185 m2 is voor ZARA, net als de gehele eerste etage (niveau 4) van circa 1719 m2. Welke winkel er komt in unit 2 (1459 m2) op de 'begane grond' wordt in de vergunningaanvraag niet vermeld. Ook blijkt niet uit de stukken wat de plannen zijn voor de derde en vierde winkellaag (niveau 5 en 6). 

Bij de verbouwing van niveau 3 en 4 blijven de gewapende betonwanden bij de trappenhuizen en liften blijven intact, zo is te lezen in de ingediende plannen. De huidige roltrappen worden verplaatst en ook de pui aan het centrale plein wordt gewijzigd.

Tegen de omgevingsvergunningen kan nog tot 27 januari een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders, t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, Postbus 1011, 3000 BA Rotterdam.