Wethouder komt belofte betere verlichting na

Met de symbolische plaatsing van een nieuwe armatuur in een lantaarnpaal op het Zuidplein is wethouder Ronald Schneider op 17 maart zijn belofte voor betere verlichting hoogstpersoonlijk nagekomen. Janneke Bette, bewoonster van de Poort van Zuid, die de slechte verlichting op de Sallandweg naast Theater Zuidplein had aangekaart tijdens een werkbezoek van de wethouder op 27 januari, was eregast bij de officiële handeling. Ook zij ging in het bakje van een hoogwerker omhoog om de armatuur te plaatsen.

"Ik heb ook nog nooit in zo'n ding gezeten", vertelde de wethouder. "Voor mij is dit net zo goed een verrassing." Janneke legde uit dat ze 'onder valse voorwendselen' naar het restaurant van Theater Zuidplein was gelokt. "We zouden een schouw doen. Maar het gaat dus om de verlichting. Ik ben er enorm blij mee. Jullie hadden mij geen groter cadeau kunnen geven!"

Janneke had al eerder gemerkt dat er nieuwe verlichting is geplaatst. "Vorige week had ik een avondbijeenkomst over de luchtkwaliteit in het gebiedskantoor. Na afloop liep ik samen met een bewoner van de andere Poort van Zuid naar huis en toen zagen we dat er nieuwe verlichting was op de Sallandweg. Ik heb spontaan een dansje gemaakt op straat. Zó blij was ik. Ik vraag al jaren om betere verlichting daar, en nu na het bezoek van de wethouder is het voor elkaar gekomen!"

Op de Sallandweg en rond het busstation op het Zuidplein zijn oude armaturen vervangen. Daarnaast zijn onder de overkapping aan de kant van het winkelcentrum extra lampen geplaatst boven het trottoir en fietspad.

Ook de voorzitter en een vice-voorzitter van de Gebiedscommissie Charlois en vertegenwoordigers van de gebiedsorganisatie, de gemeente, Ballast Nedam en Stichting Zuidpleingebied waren bij de feestelijke handeling door de wethouder aanwezig.

Overigens blijft Janneke zich inzetten voor betere verlichting in het Zuidpleingebied. "Ik ben al weken aan het bellen met 14010 voor een defecte lantaarnpaal op de Twentestraat, maar dat is nog steeds niet opgelost."