Voorzitter Zuidpleingebied kandidaat voor gebiedscommissie

Klaas Hoogerwerf, voorzitter van Stichting Zuidpleingebied, stelt zich namens Charloise bewonersorganisaties kandidaat voor de gebiedscommissie. Vanaf maart 2014 hoopt hij de belangen van de bewoners en ondernemers van heel Charlois te behartigen in het nieuwe adviesorgaan van de gemeenteraad.

De bewoners en ondernemers van het Zuidpleingebied zijn hierover als eersten geïnformeerd. In een extra editie van De Zuidpleiner, die op 1 november wordt verspreid vanwege het nieuws dat Ballast Nedam de ontwikkelpartner wordt van de gemeente voor het Hart van Zuid, verklaart Hoogerwerf dat hij zijn kandidatuur heeft voorgelegd aan de besturen van de Stichting Zuidpleingebied en de VvE Zuiderterras. Deze hebben ingestemd.

"Ik beloof u dat, als ik gekozen word ik de gebiedscommissie, mijn overige (bestuurs)functies daar niet onder zullen lijden", aldus Hoogerwerf. "In de gebiedscommissie zal ik de belangen behartigen van de bewoners en ondernemers van heel Charlois. Daarnaast zal ik mij als voorzitter van Stichting Zuidpleingebied en de VvE Zuiderterras blijven inzetten voor mijn eigen woonomgeving."

De verkiezingen voor de gemeenteraad en de Rotterdamse gebiedscommissies zijn op 19 maart 2014. Hoogerwerf is voor zover bekend de eerste Charloise kandidaat die niet namens een politieke partij op de lijst komt.