Vergunning verleend voor Carnissetuin bij Sperwers

Er is een nieuwe locatie voor de Carnissetuin. Het gemeentebestuur heeft op 11 april een omgevingsvergunning verleend om bij de Carnissedreef 8 een (volks)tuin te realiseren voor de buurt.

“Hierbij wordt een blokhut van circa 30 m2 geplaatst met sanitair en een aanrecht en opslag voor tuinbenodigdheden. De aanvraag is voor een bouwwerk om in een tijdelijke behoefte te voorzien”, aldus de bekendmaking van 20 april. “De vergunning is 10 jaar geldig.”

De tuin wordt aangelegd op het grasveld achter het terrein van korfbalvereniging Sperwers. De vergunning voor deze locatie is begin dit jaar ingediend. Bij wijkbewoners en Stichting Groene Oase was al bekend dat de nieuwe buurttuin op deze plek zou komen. In het ontwerpbestemmingsplan Zuiderpark dat momenteel ter inzage ligt, wordt als alternatieve locatie voor de Carnissetuin een plek bij het Krajicekveldje bij de speeltuin aangeduid.

Ans Lemmen, die zich de afgelopen jaren samen met Annelies Groen en andere gebruikers van de Carnissetuin heeft ingezet voor behoud van de buurttuin, bezocht op 19 april de inloopbijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan Zuiderpark. Daar bevestigde Marjolein Craenen van Stadsontwikkeling desgevraagd dat inmiddels de locatie Carnissedreef 8 wordt beoogd, maar dat hiervoor de bestemming sport geldt. Het ontwerpbestemmingsplan moet dus vanwege de nu verleende omgevingsvergunning worden aangepast.

Intussen zoekt Stichting Groene Oase nieuwe bestuursleden uit Charlois die per 1 mei willen meewerken aan een nieuwe tuin. Op een flyer ‘Wie komt ons helpen?’ staat de ‘Tuin op Charlois’ al ingetekend op de in de vergunning opgenomen locatie bij de korfbalclub. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Carolien Oomes, 06 225 18607 of carolien@buitenom.com

Lees ook ons nieuwsbericht over het ontwerpbestemmingsplan Zuiderpark