Studenten ondersteunen ondernemers vanuit Leerwerkbedrijf Zuidplein

Wethouder Maarten Struijvenberg (werkgelegenheid en economie) en bestuursvoorzitter Ron Kooren van het Albeda College hebben maandag 23 november een nieuw Leerwerkbedrijf geopend op het Zuidplein.

Op de bovenetage van het winkelcentrum (tussen de Action en H&M) is een werkplek gecreëerd waar studenten van diverse studierichtingen ondersteunende en projectmatige werkzaamheden verrichten voor onder anderen winkeliers, ondernemers en bewonersorganisaties.

"Het talent uit de stad moeten we benutten", stelde de wethouder bij de opening van het Leerwerkbedrijf. "Daarom is het zo belangrijk dat het Albeda en de werkgevers van Zuidplein de jongeren kansen en mogelijkheden bieden met dit Leerwerkbedrijf." De Albeda-voorzitter benadrukte dat het belangrijk is dat studenten niet alleen leren in een leslokaal, maar zichzelf vooral op de werkvloer ontwikkelen. "We doen dit al op meer plekken in Rotterdam en omgeving, omdat we geloven dat zowel studenten als bedrijven hierbij gebaat zijn."

Naast de combinatie van leren en werken opent de gemeente op de laagdrempelige locatie in het winkelcentrum een loket voor leerwerkbanen, vacatures voor jongeren en voor carrièrestartgaranties van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Dit loket wordt bemand door Albeda-studenten. Het Leerwerkbedrijf is vooral bedoeld voor jongeren die een juridische studie volgen of een opleiding  op het gebied van administratie/secretarieel of marketing/communicatie.

"We willen kijken wat we kunnen betekenen voor ondernemers en bewonersorganisaties in dit gebied", aldus accountmanager Frans Verbraak van het Albeda College. "Vanuit het Leerwerkbedrijf en via het loket voor leerwerkbanen kunnen verbindingen tot stand worden gebracht die voor allerlei partijen in dit gebied tot mooie resultaten kunnen leiden."