Ontwerpbestemmingsplan Motorstraatgebied ter inzage

Nog tot en met donderdag 25 mei ligt het ontwerpbestemmingsplan Motorstraatgebied ter inzage. Dit plan geldt ook voor het grensgebied van de Tarwewijk tussen de Wevershoekstraat en Zuidplein. Op dinsdag 9 mei is er een inloopbijeenkomst voor bewoners. Het ontwerpplan kan ook op afspraak worden ingezien bij de informatiebalie van het Timmerhuis aan de Halvemaanpassage 1. Daarnaast is het ontwerpplan beschikbaar via internet: ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerpbestemmingsplan Motorstraatgebied vervangt een deel van het verouderde bestemmingsplan Vreewijk en een aantal kleinere projectbestemmingsplannen voor de recente nieuwbouwprojecten zoals het revalidatiehotel en sporthal Startmotor. Rechten uit eerdere (project)bestemmingsplannen en de bepalingen uit de bouwverordeningen zijn op elkaar afgestemd.

Verzamelgebouw

In het ‘originele’ Motorstraatgebied vallen onder andere de  Poort van Zuid 1994, het Verzamelgebouw Zuid, diverse scholen en het Ikazia Ziekenhuis.

Schriftelijke of mondeling gemotiveerde zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen tijdens de terinzagelegging worden ingediend bij de gemeenteraad (Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, afspraak 06-10040308).

Inloopbijeenkomst en flyer

De bewonersbijeenkomst is 9 mei van 19.00 tot 20.30 uur aan de Millinxstraat 69 (zonder vast programma).

Om de bewoners te informeren heeft Stichting Zuidpleingebied op 3 mei huis-aan-huis een flyer verspreid voor bewoners van de Zuidpleinflat, de Wevershoekflat en de Poort van Zuid.

Klik hier voor deze flyer in de vorm van een EXTRA ZUIDPLEINER