In Memoriam theaterdirecteur Doro Siepel

'Een hard werkende, bezielende en energieke vrouw, met veel en goede ideeën. Ze was scherp, ondernemend, open minded en down to earth. Een goede directeur met een visie, sociaal en maatschappelijk betrokken.'

Zo omschrijft Theater Zuidplein Doro Siepel, die maandag 13 juni na een relatief kort ziekenbed is overleden. Siepel was sinds 2006 directeur van Theater Zuidplein. Zij heeft met succes een heel eigen beleid ontwikkeld om nieuw publiek naar het theater te trekken. Onder haar leiding werd Theater Zuidplein een Europees toonaangevend theater, toegankelijk voor mensen uit alle lagen en culturen van de bevolking.

Siepel vond dat theater een spiegel van de samenleving is en daarom ook maatschappelijke kwesties een theaterpodium verdienen. Zij wilde bijzondere verhalen van gewone mensen in een turbulente wereld laten zien.

De theaterdirecteur heeft ook goede relaties aangeknoopt met de omgeving, zoals onderwijsinstellingen en diverse maatschappelijke organisaties in Rotterdam. Zij werd een expert in vernieuwend theaterbeleid met een duidelijk doelgroepenbeleid en een permanent streven naar culturele diversiteit.

Het indrukwekkende plan voor de nieuwbouw van Theater Zuidplein, middenin het nieuwe Hart van Zuid, kwam met haar inbreng tot stand. Ook in de werkgroep Sociaal Hart van Zuid kwam ze met goede ideeën, had ze een altijd positieve en daadkrachtige inbreng, en inspireerde ze anderen tot samenwerking en innovatieve projecten. Ook in haar contacten met relaties en bewoners in de omgeving van Theater Zuidplein was ze betrokken bij, en geïntereseerd in, anderen.

Onlangs ontving Doro Siepel uit handen van burgemeester Aboutaleb de Cultuurpenning 2016 van de gemeente Rotterdam voor haar bijdrage aan het culturele klimaat in de stad.

Maandag 20 juni is er een herdenkingsbijeenkomst in Theater Zuidplein, aanvang 12.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur).

Lees het volledige In Memoriam op de website van Theater Zuidplein, met onderaan een link naar het digitale condoleanceregister.