Bloemenhulde voor boevenvanger

Een heldhaftige bewoner van het Zuiderterras is woensdag 15 april op politiebureau Zuidplein verrast met een grote bos bloemen nadat hij afgelopen zaterdagnacht een inbreker in de kraag had gegrepen. "We zijn trots op burgers die dit doen", verklaarde teamchef van de politie Marc Roosenburg.  

De bewoner, Patrick, besloot die nacht te gaan posten nadat al vele malen was ingebroken in meerdere kelderboxen van het appartementencomplex Zuiderterras. Op een tuinstoel met een thermoskan koffie wachtte hij op mogelijke ongewenst bezoek. Twee keer was het een medebewoner die hem deed opschrikken. Maar om half vier zag hij een onbekende man aankomen die duidelijk niets goeds van plan was  Hij nam hem in een houdgreep, maar omdat hij één hand nodig had om de politie te bellen, kon de verdachte ontsnappen. Hij had een breekijzer bij zich en bleek in het bezit te zijn van een sleutel voor de toegangsdeuren van het complex.

Even later kon de politie de verdachte aanhouden op de Carnissesingel. Hij zit nog steeds vast. Bij een huiszoeking door de recherche zijn spullen aangetroffen die bewijsbaar afkomstig zijn uit de opengebroken kelderboxen van het Zuiderterras. Dat, en het feit dat meerdere gedupeerde bewoners aangifte hebben gedaan, maakt het voor de politie een 'mooie ronde zaak'.

Patrick was dankbaar voor de bloemenhulde en zei dat hij was gaan 'zitten' om verdere schade aan de eigendommen van de bewoners te voorkomen. "Niet iedereen doet zoiets, en zo'n aanhouding als deze is natuurlijk fantastisch", aldus politiechef Roosenburg. "De politie kan het niet altijd alleen; samen kunnen wij er voor zorgen dat de buurt veiliger wordt."