Zonnige Infoplaza met blije kinderen en verrassende acts

De combinatie van de Infoplaza Zuidpleingebied en het Tentakel Festival was zaterdag 17 september een schot in de roos. Enkele honderden bezoekers, onder wie veel ouders met kleine kinderen, genoten van de mix van kunst, straattheater en informatiekramen.

Vooral aan het begin van de middag trok het evenement op het parkeerterrein naast Zwembad Charlois veel wijkbewoners en passanten. Terwijl ouderen informatie vergaarden over bijvoorbeeld de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid, de wijkverpleging en het Albeda College, vermaakten kinderen zich met activiteiten als schminken en knutselen. Jongens gingen trots met een zelfgemaakt zeeschip naar huis, terwijl meisjes pronkten met kleurrijke gezichten en armversieringen.

Leden van de gebiedscommissie Charlois ontvingen bezoekers in en rond de Amerikaanse schoolbus waarmee ze de komende tijd op tournee gaan door de wijken. Zuidplein was de eerste halteplaats. Opvallend was ook de tent van Schildersclub Zuidplein, die de informatiemarkt van Stichting Zuidpleingebied en haar partners in de wijk naadloos verbond met kunst- en theaterfestival Tentakel van Stichting Stadnomaden.

Ook de weergoden werkten mee. In de stralende zon werd volop gelachen en genoten van artiesten die tussen de tenten van de Infoplaza verrassende acts opvoerden.

Beide organisaties waren na afloop tevreden over de opkomst en het verloop van de diverse activiteiten. "Het had nog wel wat drukker gekund", zegt Bart van Lieshout van Tentakel desgevraagd. "Maar alle bezoekers vonden het leuk en zijn lang gebleven. De sfeer was anders dan op andere pleinen, misschien doordat het terrein meer is afgeschermd. Daardoor konden we andere dingen doen."