Sloop en heien bij Ahoy, werk aan kruispunt en kunstenpand

Nu de extra voorzieningen voor North Sea Jazz zijn opgeruimd, start vrijdag 19 juli de sloop van het huidige entreegebouw van Rotterdam Ahoy en het heien voor het Internationaal Congrescentrum (ICC) van Rotterdam.

Er komen drie heistellingen en in een periode van zes weken gaan er in totaal duizend palen de grond in. Ook wordt een tijdelijk entreegebouw gerealiseerd, dat 7 september klaar moet zijn. De werkzaamheden vinden plaats maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 en 19.00 uur.

Kruispunt

Ook deze week beginnen de werkzaamheden voor de aanpassing van het kruispunt Zuiderparkweg/Gooilandsingel. Er komt een in- en uitrit voor het bouwverkeer en de fietsoversteek wordt verplaatst naar de overkant van de Gooilandsingel. De voetgangersoversteekplaats vanaf de Gooilandsingel naar Ahoy vervalt en er komt een extra oversteekplaats over de Gooilandsingel naar de brede oversteekplaats op de Zuiderparkweg (in het verlengde van het Metroplein). Het fietspad over de Zuiderparkweg komt naast de brede oversteekplaats. Omdat er rijstroken tijdelijk moeten worden afgezet worden tijdens sommige werkzaamheden verkeersregelaars ingezet. Eind augustus moet de herinrichting van het kruispunt gereed zijn.

Kunstenpand

In de zomervakantie gaat de bouw van het kunstenpand aan de Gooilandsingel door. Tot midden augustus zijn er ontgravingswerkzaamheden voor de kelder. Ook gaan in de vakantieperiode de betonbouwer en betonvlechter aan de slag. Medio augustus wordt de tweede torenkraan geplaatst.