Nieuwe Carnissetuin officieel open

De nieuwe Carnissetuin gaat 21 september om 14.30 uur officieel open. In 2015 moest de buurttuin sluiten voor de uitbreiding van het Hoornbeeck College. Het duurde lang voordat een nieuwe locatie was gevonden. Uiteindelijk is de nieuwe tuin gerealiseerd aan de Carnissedreef, achter verpleeghuis Hannie Dekhuijzen (bereikbaar via een voetpad naast de Elisabethschool).

Op de nieuwe plek zijn voor particulieren moestuintjes van vier bij vier meter te huur zijn, meldt de Carnisser Courier. De kosten zijn 50 euro per jaar. Grotere stukken zijn voor gemeenschappelijk gebruik, zoals een kruiden-, bloemen- en groentetuin. De gemeente heeft gezorgd voor een tuinhuis en schuur en er komt nog een kas.

Esther Dorlandt, voorzitter van het tuinbestuur, meldt in de Stadskrant dat de nieuwe Carnissetuin een ontmoetingsplek moet worden voor de buurt. Er zijn plannen om onder meer workshops te organiseren over bijvoorbeeld zelf zuurkool maken of geveltuintjes aanleggen.

Meer informatie: Stichting Groene Oase, Esther Dorlandt, efmdorlandt@hotmail.com, 06 21183040 of Ans Lemmen, 06 49398716.