Derde InfoPlaza Zuidpleingebied in Zwemcentrum

Na twee geslaagde edities in de buitenlucht is de InfoPlaza Zuidpleingebied dit jaar inpandig. Dat kan door een samenwerkingsverband met Sportbedrijf Rotterdam, dat ruimte en kramen beschikbaar stelt in Zwemcentrum Rotterdam.

Stichting Zuidpleingebied heeft partners in de wijk uitgenodigd om deel te nemen aan de informatiemarkt, die plaatsvindt op zaterdag 27 oktober van 12.00 tot 16.00 uur.

Naast de informatiekramen zijn er kinderactiviteiten, zoals cupcakes versieren en een springkussen (buiten). Er is ook een kleurwedstrijd voor jonge bezoekers van de InfoPlaza. Om 15.30 uur worden de prijswinnaars bekendgemaakt van de kleurwedstrijd voor kinderen van het schoolzwemmen in Zwemcentrum Rotterdam.

In 2015 was de eerste InfoPlaza Zuidpleingebied op het Metroplein, een jaar later werd het evenement gecombineerd met het Tentakel Festival op de parkeerplaats naast het voormalige Zwembad Charlois. Vorig jaar kon de InfoPlaza niet doorgaan omdat de geplande locatie niet beschikbaar bleek.

Hieronder een overzicht van de deelnemers en wat zij op de InfoPlaza Zuidpleingebied 2018 aanbieden.

Ballast Nedam/Heijmans

Bezoekers kunnen bij de kraam van de projectorganisatie Hart van Zuid terecht met vragen over de gebiedsontwikkeling. Er worden diverse plaatjes getoond van onder andere het kunstenpand en het International Congres Centrum Rotterdam Ahoy. De bouw van beide deelplannen is momenteel in volle gang.

Albeda

Een coach en leerlingen van het de leerwerkplaats van het Albeda in winkelcentrum Zuidplein staan op de InfoPlaza om bezoekers te informeren over de diverse opleidingen, zoals Marketing & Communicatie, Evenementen en Detailhandel.

Sportbedrijf Rotterdam

Het Sportbedrijf is gastheer en laat op de InfoPlaza zien welke mogelijkheden er zoal zijn voor Rotterdammers om te bewegen. Bewoners van het Zuidpleingebied kunnen bijvoorbeeld dichtbij huis baantjes trekken in het nieuwe Zwemcentrum aan de Gooilandsingel, waar ook zwemlessen voor kinderen plaatsvinden. Daarnaast is er de Sportplaza Zuiderpark, waar jong en oud onder meer gratis kunnen tennissen, basketballen en frisbeeën.

Gebiedscommissie Charlois

Ook de gebiedscommissie en de gebiedsorganisatie Charlois zijn weer vertegenwoordigd op de InfoPlaza. Zij kunnen de bezoekers informeren over bijvoorbeeld het indienen van bewonersinitiatieven en over belangrijke zaken waarover de gebiedscommissie advies uitbrengt aan het gemeentebestuur en de gemeenteraad.

DOCK

Op de informatiemarkt zal DOCK de activiteiten van het Huis van de Wijk aan de Texelsestraat 18 promoten. Hier worden bijeenkomsten en inloopspreekuren gehouden en zijn een werkplaats 'administratie ordenen' en een taalcafé doorlopend te bezoeken. Wijkbewoners kunnen bij DOCK ook terecht voor workshops over bijvoorbeeld echtscheiding of rouwverwerking. Verder zij er volop sociale activiteiten, zoals buurtmaaltijden, spelletjesmiddagen en indoortrainingen.

Schildersclub Zuidplein

Na een paar weken zijn de dames van de Schildersclub Zuidplein al helemaal gewend aan hun nieuwe 'werkplaats'. Elke donderdagmiddag komen ze bijeen in 't Praethuus, de ontmoetingsruimte in de Wevershoekflat. Op de InfoPlaza worden schilderijen en andere werkstukken getoond.

RET

Snel op de bestemming aankomen is voor reizigers belangrijk. Dat de reis veilig verloopt, is ook voor de RET heel belangrijk. Het Rotterdamse vervoersbedrijf overweegt om op de InfoPlaza aandacht te besteden aan het verloop van een veilige reis. Wat doet de RET aan veiligheid en wat komt hier allemaal bij kijken?

Stichting Zuidpleingebied

Vanzelfsprekend is onze bewonersorganisatie ook van de partij op de Info-Plaza. Bestuursleden en vrijwilligers vertellen over de activiteiten en leden van de Klankbordgroep Zuidpleingebied zijn aanwezig voor bewoners die vragen hebben over de ontwikkelingen rond Hart van Zuid.