The Flying Dutch (nu alleen) op parkeerplaats Ahoy

De parkeerplaats van Ahoy staat zaterdag 3 juni weer stampvol muziekliefhebbers. Voor de derde keer zal hier The Flying Dutch plaatsvinden, het open air dance festival dat Nederland voor één dag samenbrengt in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

De Nederlandse DJ's die die af en aan zullen vliegen naar en van deze steden zijn: Afrojack, Chuckie B2B Quintino, Dash Berlin, Don Diablo, Hardwell, Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve, Nicky Romero, Oliver Heldens en Showtek.

De organisatie heeft ervoor gekozen de aankomende editie geen gebruik te maken van het naastgelegen Zuiderpark; het festival beperkt zich tot de parkeerplaats. Alleen de landingsplek voor de helikopters waarmee de DJ's af en aan worden gevlogen komt in het park.

In een bewonersbrief is te lezen dat het park alleen tussen 2 juni en 4 juni een verminderde bereikbaarheid heeft. Wel is het fietspad langs de parkeerplaats vanaf de hoek Vaanweg/Strevelsweg/Zuiderparkweg richting Promenade vice versa vanaf 25 mei afgesloten.

Parkeren

Parkeren voor festivalbezoekers is op afstand (parkeerterrein van De Kuip). De RET verruimd de trajecttijden en de capaciteit zodat bezoekers - vooral na afloop - sneller richting centrum en Centraal Station kunnen.

Geluid

De organisatie werkt wederom met nieuwe technieken om ervoor te zorgen dat de geluidsbron nog minder hoeft te produceren en het bereik ervan beter afgebakend wordt. Tijdens de soundchecks op vrijdag 2 juni tussen 15.00 en 16.00 uur en zaterdag 3 juni tussen 10.00 en 11.00 uur zal het geluidsniveau zo nu en dan tijdelijk hoger zijn dan tijdens de show.  

Het festival duurt van 12.00 tot 23.00 uur, kaarten kosten ruim vijftig euro.

Meer informatie op de website