The Flying Dutch 2016 op buitenterrein Ahoy

Wegens groot succes gaat het festival The Flying Dutch op herhaling. Zaterdag 4 juni strooien opnieuw wereldberoemde Nederlandse dj’s hun klanken over het buitenterrein naast Ahoy.

De organisatie betrekt dit jaar het Zuiderpark bij het festivalterrein en gebruikt een gedeelte hiervan voor een food- en funcourt. Tevens is in het park een landingsplaats gecreëerd voor de helikopter die de dj’s van en naar de drie locaties brengt. The Flying Dutch vindt immers ook plaats in Amsterdam (Olympisch Stadion) en bij Eindhoven (strand Eersel). Vorig jaar landden de helikopters op de Rotterdam-The Hague Airport en werden de dj's per auto naar Ahoy gebracht.

Bereikbaarheid, parkeren en OV

Door de uitbreiding van het festivalterrein is het Zuiderpark nog tot dinsdag 7 juni verminderd bereikbaar en toegankelijk. Het evenemententerrein en het fietspad tussen Zuidplein en de Oldegaarde zijn afgesloten.

Publiek wordt gevraagd zoveel op afstand te parkeren (bij de Kuip) en de RET breidt de dienstregeling uit (meer en latere metro’s) zodat bezoekers na afloop van het festival sneller het centrum en Centraal Station kunnen bereiken.

Soundcheck vrijdagmiddag

De organisatie werkt dit keer met meerdere nieuwe technieken waardoor de geluidsbron minder hoeft te produceren en het bereik beter afgebakend wordt. Deze technieken in combinatie met de geluidsmetingen op het terrein en in de omgeving moeten ervoor zorgen dat de geluidshinder tot een minimum wordt beperkt.

Tijdens een soundcheck op vrijdag 3 juni tussen 15.00 en 18.00 uur zal het geluidsniveau zo nu en dan tijdelijk hoger zijn dan tijdens het festival, om de grenzen van het geluidsniveau te kunnen vaststellen. Het festival duurt zaterdag 4 juni van 11.30 tot 23.00 uur.

Klachtenlijn

Omwonenden die ondanks de maatregelen toch geluidklachten ondervinden, kunnen bellen met de meldkamer van de DCMR: 0888-333555. Voor overige klachten en vragen is Ahoy tijdens het festival bereikbaar op 010-29333789.

Kaarten voor The Flying Dutch zijn niet meer verkrijgbaar (waren binnen een dag uitverkocht). Meer informatie en videobeelden zijn nog wel te vinden op de website: nl.theflyingdutch.com