Shell Eco-marathon en -energylab in en rond Ahoy

Welke student rijdt 3.000 kilometer op één liter benzine? De Shell Eco-marathon, van 15 tot en met 18 mei rond Ahoy, brengt het antwoord op deze vraag. Opnieuw zijn op en rond het parcours aan de rand van het Zuiderpark weer tientallen futuristische voertuigen te bewonderen. Een nieuwe uitdaging voor de deelnemende studententeams is de wijziging van de rijrichting op het circuit.

De Franse bouwers van het team CityJoule zijn de gedoodverfde winnaars. Zij presenteerden medio januari bij de kick-off op de RDM-campus in Rotterdam-Heijplaat hun nieuwe prototype voertuig. Team Phidippides, met studenten van de Hogeschool Rotterdam, doet al sinds 2007 mee met de Shell Eco-marathon. Vorig jaar reden ze met de elektrische vierwieler Quadriga (urban concept) omgerekend 870 kilometer op één liter benzine (Euro95). Dit jaar doen ze mee met de aanzienlijk lichtere Quadriga II en met de Tigra II (prototype), waarmee ze 3.200 kilometer op 1 liter willen halen.

Tijdens de 30ste Shell Eco-marathon Europa zijn er in en rond Ahoy weer tal van innovatie presentaties over energie en techniek voor scholieren, studenten en het grote publiek. Aanmelden voor het Energylab kan via www.shellenergylab.nl (entreebewijs kan dan gratis worden gedownload)