Met ZigZagZuid op ontdekkingsreis op en rond Zuidplein (ook 25 juni)

Drie dagen lang, van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni, keert ZigZagZuid het Zuidpleingebied binnenstebuiten met een kunstinstallatie, tours, films, exposities en optredens. Je komt van alles te weten over de architectuur van Zuidplein en hoort de verhalen van bewoners, ondernemers en bezoekers. Voor de kleintjes zijn er workshops, voor de vroege vogels een ontbijt in het winkelcentrum, en waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de filmavond in het zwembad.

Tours

Festivalreisbureau ZigZagTravel strijkt neer op het Metroplein in een speciaal ontworpen bouwwerk, dat tevens een uniek uitkijkpunt over de omgeving biedt. Ieder uur vertrekken hier ZigZagTours, waarmee je reist naar plekken waar je op eigen gelegenheid niet snel komt en ontdekt hoe Zuidplein ooit was, nu is en zou kunnen zijn.

In Dromen van Zuidplein kom je alles te weten over het utopische ontwerp en de bijzondere architectuurstromingen en laat je je onderdompelen in de glamour van de theaterwereld.

Tijdens de Live like a local-tour waan je je bewoner van Zuidplein en ontdek je dat het gebied een knooppunt van culturen is.

Ben je dol op makkelijk, of  juist moeilijk bereikbare plekken? Dan is de Knoop- en Knelpunten-tour iets voor jou. Onderweg maak je een praatje met een buschauffeur, vertelt een beveiliger je alles over het gangenstelsel van het winkelcentrum en speel je een potje busbingo.

Trek je het liefst direct je afritsbroek aan? Ga dan mee op avontuur in de urban jungle van Zuidplein, waar de bijzondere flora en fauna aan je voorbij trekken tijdens Natuurlijk, Zuidplein.

Zaterdag 24 en zondag 25 juni ieder uur van 10.00 tot 17.00 uur | € 6,-

Kinderworkshops

Hoe zien kinderen een plek als Zuidplein het liefst? In de gratis workshop van post-modern spelen ze kleine architecten en interieurontwerpers. Ze werken samen aan de grote Zuidplein-kijkdoos, die ze helemaal naar eigen inzicht mogen vullen met winkels, glijbanen, ballenbakken, mensen en dieren en alles wat er in hun wildste dromen nog meer in hoort. Zuidplein door de ogen van kinderen!

ZigZagCinema

Een zwembad alleen om baantjes in te trekken? Niet als het aan ZigZagZuid ligt! Spring met je opblaasband in zwembad Charlois en geniet je van een film met een nautisch tintje. In de namiddag speelt een film speciaal voor de kleine ZigZag-avonturiers: Finding Nemo (2003). ’s Avonds zijn de grote filmliefhebbers aan de beurt en wordt de film Cocoon (1985) getoond. Het is een exclusieve ervaring, aangezien dit de laatste maanden zijn dat het huidige zwembad in functie is. Begin 2018 verhuist het zwembad naar het buurpand.

Zaterdag 24 juni om 17.00 uur family time met Finding Nemo | € 5,- en om 20.30 uur 80’s sci-fi met Cocoon | € 7,50

ZigZagBoemBoem

Zondag kun je mee op ontdekking met ZigZag BoemBoem. Rotterdam is al jaren bezig met een proces van snelle en ingrijpende verandering. Bouwputten en hijskranen scheppen kondigen een nieuw begin aan. Parfum de BoemBoem en ZigZagZuid nodigen je uit om deze veranderingen op Zuidplein mee te beleven terwijl je wordt verrast door optredens en interventies.

Zondag 25 juni om 12.00 en om 15.00 uur | € 10,-

Zuidplein Breakfast

In samenwerking met Brasserie Zuidplein organiseert ZigZagCity een ontbijtje om je vingers bij af te likken. Neem plaats aan de lange tafel midden in het winkelcentrum en kom even helemaal bij terwijl je je voorbereidt op de laatste ZigZagDag. Tijdens het Zuidplein Breakfast leer je het winkelcentrum van een heel andere kant kennen. Je geniet samen met bewoners en de andere festivalbezoekers van de zondagochtendrust in het winkelcentrum, met de speciale editie van de ZigZagCourant in de hand.

Zondag 25 juni om 9.30 uur | € 12,-

Kijk op www.zigzagcity.nl voor meer informatie, tijden, activiteiten en nieuws.

ZigZagZuid is een project van OMI en onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand