Ladies rennen weer voor Pink Ribbon

Vrouwen in hardlooptenue domineren zondag 14 juni het straatbeeld rond Ahoy tijdens de inmiddels traditionele Ladies Run. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 5, 7½ en 10 kilometer.

Start en finish zijn voor Ahoy. Het parcours over 5 kilometer voert de dames over de Zuiderparkweg, Oldegaarde, Vaanweg en vervolgens vanaf het kruispunt bij Ikazia langs het parkeerterrein door het park weer richting Zuiderparkweg. De omloop over 7½ kilometer heeft een extra lus door het park tussen de Zuiderparkweg en de Groene Kruisweg, en degenen die 10 kilometer lopen twee keer een extra ronde aan die kant van het park.

Voor bedrijventeams zijn er business runs over dezelfde afstanden. DJ Miss Sunrise zorgt voor swingende beats die een extra boost geven aan de deelneemsters en het publiek. De opbrengst van het evenement gaat weer naar Stichting Pink Ribbon, die zich inzet voor de bestrijding van borstkanker.

De starttijden zijn 11.30 uur (5 kilometer), 12.45 uur (7½ kilometer) en 14.15 uur (10 kilometer). Tussen 15.45 en 16.00 uur wordt de Ladies Run 2015 afgesloten met de prijsuitreiking.