Kickbokser en ex-drugscrimineel vertelt levensverhaal

Kickbokxer en ex-drugscrimineel Joop Gottmers vertelt zaterdag 26 november zijn levensverhaal bij de Volle Evangelie Gemeenschap aan de Van Swietenlaan.

De 53-jarige Gottmers werd geboren op Katendrecht en groeide op als zoon van een café-eigenaar. In 1986 werd hij Europees kampioen kickboksen. Een paar jaar later verhandelde hij zijn eerste partij cocaïne. Hij raakte verslaafd en is twee keer veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Op de vlucht voor een stel achtervolgers rende hij een antiekwinkel binnen, waar de eigenaar hem vertelde dat de echte rust alleen bij God te vinden is. Joop volgde bijbelstudies bij de antiekhandelaar en vond het geloof. Zijn boek 'Knock Out' met zijn levensverhaal heeft inmiddels de 19e druk beleefd.

Hij geeft nu als medewerker van Stichting de Goede Aarde lezingen over zijn leven in gevangenissen, kerken, op scholen en bij bedrijven, al dan niet in combinatie met boksclinics. De lezing in de kerk aan de Van Swietenlaan 1 begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.