Inloopbijeenkomst over 24/7 werken aan metrospoor Zuidplein-Slinge

De RET vervangt de komende maanden de metrosporen en wisselcomplexen op het traject Zuidplein-Slinge. Dat kan geluidshinder veroorzaken voor omwonenden; in bepaalde periodes wordt zowel 's nachts als overdag gewerkt. Daarnaast rijdt de metro met een aangepaste dienstregeling.

Donderdag 2 februari is er tussen 18.30 en 20.30 uur een inloopbijeenkomst in Theater Zuidplein waar nadere uitleg wordt gegeven. Eerder zijn omwonenden al per brief op de hoogte gebracht.

De werkzaamheden vinden in drie fasen plaats:

- van zaterdag 25 februari tot woensdag 1 maart vervangt de RET het wisselcomplex ter hoogte van Theater Zuidplein

- van dinsdag 28 februari tot maandag 6 maart wordt het wisselcomplex tussen de Gooilandsingel en de Ahoyweg vernieuwd

- van maandag 24 april tot maandag 8 mei en van maandag 7 tot maandag 21 augustus vervangt de RET het spoor tussen de metrostations Zuidplein en Slinge

Vanaf 12 februari vinden al voorbereidende werkzaamheden plaats. Dan wordt er in enkele doordeweekse nachten tussen 24.00 en 6.00 uur gewerkt.

Pendelbussen

Van zaterdag 25 februari tot en met zondag 5 maart is geen metroverkeer mogelijk van en naar Zuidplein. De RET zet van 25 tot en met 28 februari pendelbussen in tussen Maashaven en Zuidplein en van 28 februari tot en met 5 maart tussen Zuidplein en Slinge. De pendelbussen rijden elke 2 minuten.

Metro C rijdt van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart tijdens de spits elke 5 minuten vanaf metrostation De Akkers richting centrum (Beurs). Op zaterdag en zondag rijdt metro C volgens de normale dienstregeling.

Bouwterreinen

Bij Theater Zuidplein en op de Zuiderparkweg tussen de Gooilandsingel en de Ahoyweg worden bouwterreinen ingericht. Hiervoor vervallen op Zuidplein enkele parkeerplaatsen en wordt het fietspad aan de noordzijde van de Zuiderparkweg tijdelijk afgesloten.

Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.ret.nl/werkzaamheden. Voor uitgebreide reisinformatie en actueel reisadvies kan men kijken op www.ret.nl/omleidingen. Voor vragen: telefoon 0900-500 6010 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) of e-mail klantenservice.ret.nl