Informatiebalie Zuidpleingebied vanaf 1 februari open

De informatiebalie van Stichting Zuidpleingebied in het voormalige deelgemeentekantoor aan de Gooilandsingel is vanaf 2 februari drie dagdelen per week geopend. Coördinatrice Heleen Oorschot, een stagiaire, of een vrijwilliger kan dan vragen beantwoorden van bewoners over bijvoorbeeld het invullen van formulieren en het aanvragen van documenten of toeslagen.

Wanneer onze medewerkers de vraag niet direct kunnen beantwoorden, wordt deze genoteerd en krijgt de aanvrager later per e-mail of post een antwoord. Voor bijvoorbeeld schuldhulpverlening, thuiszorg of maatschappelijk werk kunnen we u doorverwijzen naar de betreffende instanties, zoals DOCK. Eventueel kijken we - samen met u - op internet en krijgt u een folder mee, zodat u alvast kunt lezen wat de mogelijkheden en de vervolgstappen zijn. 

Het kan zijn dat VraagWijzer u verder kan helpen. Sinds 1 januari is een loket van VraagWijzer voor het gebied Charlois gevestigd in de Stadswinkel Charlois aan de Boerhaavestraat 11, in hetzelfde gebouw als onze informatiebalie. De medewerkers van VraagWijzer, die voorheen gehuisvest waren aan de Pleinweg en op Plein 1953, bieden deels dezelfde hulp aan als onze informatiebalie. Omdat de VraagWijzer zo dichtbij is en meer kennis en ervaring heeft met bepaalde zaken, kan het zijn dat onze vrijwilligers u doorverwijzen naar het loket van de VraagWijzer.

De VraagWijzer heeft ruimere openingstijden. Ook kunnen wij niet alle vragen van de bewoners van heel Charlois beantwoorden. Bewoners van het Zuidpleingebied helpen wij wel zoveel mogelijk zelf aan onze balie in de hal aan de achterzijde van het voormalige deelgemeentekantoor.

De openingstijden van onze informatiebalie zijn:

maandag van 9.00 tot 11.30 uur

woensdag van 13.00 tot 15.30 uur   

donderdag van 9.00 tot 11.30 uur

We zoeken nog een aantal vrijwilligers voor de informatiebalie om bij voldoende belangstelling de openingstijden uit te breiden. Hebt u twee of meer dagdelen per week tijd om u in te zetten en lijkt het u leuk om andere wijkbewoners te helpen? Meld u dan aan: info@onszuidpleingebied.nl