Freerun event voor Ahoy

Voor Ahoy wordt op 15 en 16 juni het grootste outdoor freerun event van Europa gehouden, getiteld '4 The Love of Movement' (4TLOM). Honderden deelnemers uit onder andere Engeland, Duitsland, Polen, Thailand en ook Nederland laten spectaculaire sprongen, salto's en trucs, maar ook sierlijke bewegingen zien.

Freerunning is een sport waarbij de freerunner zo snel mogelijk zijn weg baant over obstakels, muren, daken en railings. Op grote hoogte en bijzondere locaties. Op dit moment wordt op de Sportplaza Zuiderpark een freerun traject aangelegd. Voor Ahoy wordt een mobiel freerun parcours opgezet dat het grootste is van Europa.

4TLOM is geen toernooi. Internationale topatleten, bekend van YouTube, trainen samen met beginners. Toeschouwers kunnen gratis een kijkje nemen op het voorterrein van Ahoy, waar vernaperingen te koop zijn en DJ's muziek maken. Degenen met een toegangsbewijs (à 15 euro) kunnen binnen terecht voor workshops.

Het event begint zaterdag 15 juni om 11.00 uur en duurt tot zondag 16 juni 16.00 uur. De minimale leeftijd voor deelnemers is 14 jaar. Kinderen met een toegangsbewijs kunnen in Ahoy trampolinespringen en freerunnen op een begeleid Beweegplein. Bij slecht weer wordt het event naar binnen verplaatst en moeten toeschouwers entree betalen.

Freerunning is onderdeel van urban gymsport en een nieuwe discipline in het aanbod van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU). Met 4TLOM wil de sportbond in één klap groots op de kaart zetten in Nederland.

Meer informatie over 4TLOM en een filmpje over freerunning op www.4theloveofmovement.com