Flying Dutch op parkeerplaats Ahoy met kleine arena in Hal 1

Met tal van maatregelen probeert de organisatie van The Flying Dutch de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Zo is er parkeren op afstand bij de Kuip en worden de trajecttijden en capaciteit van de RET verruimd.

Vanwege de helikopterlandplaats moet van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni wel rekening worden gehouden met een beperkte bereikbaarheid van het Zuiderpark. Zo wordt het fietspad naast het parkeerterrein van Ahoy afgesloten.

Geluidshinder wordt zoveel mogelijk beperkt door technieken om het bereik af te bakenen en er worden geluidsmetingen gehouden door de DCMR. Tijdens de soundcheck vrijdag 1 juni tussen 15.00 en 18.00 uur zal het geluidsniveau zo nu en dan hoger zijn dan tijdens de show. Ook zaterdag is er tussen 10.00 en 11.00 uur een soundcheck.

Wie ondanks de maatregelen toch geluidsklachten heeft, kan contact opnemen met de meldkamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond: telefoon 088 333555. Voor alle overige klachten is Ahoy tijdens het festival bereikbaar op nummer 010 293 3300. Omwonenden worden vrijdag tijdens een rondleiding over het festivalterrein geïnformeerd over alle maatregelen. Zij hebben daarover een huis-aan-huisbrief ontvangen.

The Flying Dutch brengt zaterdag 2 juni onder anderen de dj’s Armin van Buren, Fedde le Grand, Tiësto en Afrojack naar Rotterdam. Het is op drie locaties tegelijk: Amsterdam, Eersel en Rotterdam. De show duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Nieuw dit jaar is dat er in Hal 1 van Ahoy een tweede kleine arena wordt ingericht. Meer informatie op www.theflyingdutch.com

Klik hier voor een artikel in De Zuidpleiner over de rol van de DCMR tijdens The Flying Dutch en andere muziek festivals in ( Zuiderpark.