Drie uur Aquarobics voor Sophia in Zwembad Charlois

In Zwembad Charlois vindt zaterdag 31 januari voor de elfde keer Aquarobics voor Sophia plaats. Zo'n vijftig deelnemers gaan drie uur bewegen in het water, opgezweept door de muziek en fanatieke presenters. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderen met aangeboren obesitas.

Presentator/acteur Roel Pot lost om 19.00 uur het startschot. Daarna geven drie duo's elk een feestelijke les van één uur: organisatrice Majorry Stierman en Marlies Schellen-de Jong, Elson en Hubert en Kim en Katrien. Het is altijd een vrolijk en sportief tafereel als de met kleurrijke hoeden en pruiken getooide deelnemers in het zwembad hun beste beentje voor zetten voor het goede doel. Rond 22.00 uur is de finale en wordt de opbrengst onthuld, inclusief het sponsorgeld van scholieren die zwemles krijgen in het zwembad.

De inmiddels traditionele aquarobicsmarathon is de warming-up voor Sporten voor Sophia 2015, op zaterdag 7 en zondag 8 februari in het Topsportcentrum Rotterdam. Hier fietsen zes groepen van 300 deelnemers een dagdeel voor het Sophia.

Op alle locaties hebben toeschouwers gratis toegang, dus ook zaterdagavond in het zwembad.

Kijk voor meer informatie over Sporten voor Sophia op www.sportenvoorsophia.nl