Charlois greetZ North Sea Jazz op Metroplein (t/m zondag 9 juli)

Voorzitters Ronald Tol (gebiedscommissie Charlois) en Klaas Hoogerwerf (Stichting Zuidpleingebied) verrichten vrijdagmiddag 7 juli om 15.00 uur de opening van Charlois greetZ North Sea Jazz op het Metroplein.

Na twee korte openingsacts door lokale artiesten treedt Bongomatik op met energieke muziek met een vette groove en veel ruimte voor improvisatie.

Voor zaterdag 8 juli is vanaf 15.30 uur een sessie gepland met de Charlois Salsa All Stars. Maaike van Zetten, Oscar 'Chucky' Cordero, Chris Smalt, Jens Kerkhof en Mick Paauwe brengen dan salsa en Caraïbische muziek.

Zondag 9 juli zorgen vanaf 15.00 uur The Jazzinvaders voor de slotakkoorden van Charlois greetZ North Sea Jazz. De internationele band met een volledig Rotterdamse bezetting gebruikt de computer als een extra bandgeluid en maakt muziek met veel jazz en improvisatie.

Charlois greetZ North Sea Jazz is een gratis activiteit voor bezoekers van North Sea Jazz en bewoners van Charlois. Net als in voorgaande jaren draait Rooiekees plaatjes in het voorprogramma en tussen de optredens.