Aquarobics voor Sophia in Zwembad Charlois

In Zwembad Charlois vindt zaterdag 25 januari voor de zesde keer Aquarobics voor Sophia plaats. Zo'n zestig deelnemers gaan drie uur bewegen in het water, opgezweept door de muziek en fanatieke presenters. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen voor te vroeg geboren kinderen.

Het startschot klinkt zaterdag om 19.00 uur. Daarna geven Nelson, het duo Kim en Katrien, en organisatrice Majorry Stierman ieder een feestelijke les. Het is altijd een vrolijk en sportief tafereel als de met kleurrijke hoeden en pruiken getooide deelnemers in het zwembad hun beste beentje voor zetten voor het goede doel. Rond 22.00 uur is de finale en wordt de opbrengst onthuld, inclusief het sponsorgeld van scholieren die zwemles krijgen in het zwembad.

De inmiddels traditionele aquarobicsmarathon is de warming-up voor Sporten voor Sophia 2014, op zaterdag 1 en zondag 2 februari in het Topsportcentrum Rotterdam. Hier fietsen zes groepen van 275 deelnemers een dagdeel voor het Sophia. Zaterdag 25 februari vindt ook in Burgh-Haamstede een sponsorevenement plaats: Zeeland sport voor Sophia (drie spinningblokken). Op alle locaties hebben toeschouwers gratis toegang, dus ook zaterdagavond in het zwembad.

Kijk voor meer informatie over Sporten voor Sophia op www.sportenvoorsophia.nl