Sportdemonstraties voor en door mensen met een beperking

De inmiddels traditionele Sport op Maat dag op Sportplaza Zuiderpark heeft zaterdag 12 september een nog hoger entertainment-gehalte dan de vorige edities. Quintis Ristie is gastheer van de dag en daarnaast zijn er optredens van Andrea Hazes - de vrouwelijke lookalike - (13.40 uur) en de G-based Band (15.00 uur).

De belangrijkste programma-onderdelen zijn natuurlijk de sportdemonstraties voor mensen met een beperking. Meer dan twintig sport- en beweegactiviteiten zijn vertegenwoordigd, zoals handbiken, persluchtduiken, racerunnen, roeien, golf, hockey, tafeltennis, yoga, boksen en dans. Bezoekers kunnen zich laten scouten voor een Paralympisch traject van NOC*NSF en op de informatiemarkt wordt uitleg gegeven over allerlei sportgerelateerde zaken.

Sportwethouder Adriaan Visser verzorgt om 12.30 uur samen met Paralympisch rolstoelbasketbalster Barbara van Bergen de feestelijke opening. De eerste clinics en demonstraties beginnen al om 12.00 uur. Een aanrader is de demonstratie rolstoelrugby door het Crashing Dream Team (13.45 uur). Er zijn ook wedstrijden, zoals een korfbalcompetitie en een wedstrijd tussen mensen met een beperking van de honk- en softbalverenigingen HSV Saints en Portland Poema's (14.30 uur). De toegang is gratis en de Sport op Maat dag duurt tot 16.00 uur.